Βιβλιογραφία

Το βιβλίο περιέχει κατάλογο των ελληνικών νομισμάτων από την Κεντρική Ελλάδα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Το βιβλίο του Ι. Ν. Οικονομίδου αναφέρεται σε μία επιγραφή που βρέθηκε στην περιοχή του Γαλαξιδίου και αναφέρει τις ονομασίες Χάλειον και Οιάνθεια. Ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στην ψηφιακή συλλογή της Google.

Η επιστημονική διατριβή έχει γραφτεί από τους Φαράκλα Ν, Χριστοπούλου Β, Λαγαμτζή Ι, Νούτσου Μ, Χατζηδοπαυλάκη Ε, και ανήκει στην ψηφιακή συλλογή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η επιστημονική διατριβή έχει γραφτεί από τον Νικόλα Φαράκλα και ανήκει στην ψηφιακή συλλογή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

altΤο βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μία αρχαία επιγραφή που αναφέρει Χάλειον ή Οιάνθεια, και η οποία βρέθηκε στην περιοχή του σημερινού Γαλαξιδίου και αποδεικνύει πως στην θέση του βρισκόταν η αρχαία πόλη Χάλειον.

Το βιβλίο είναι στα Γερμανικά και ανήκει στο Ghent University.

 

altΤο 1788 ο Jean Jacques Barthelemy (1716-1795), κλασικός λόγιος και Ιησουίτης, δημοσίευσε τα ταξίδια του Ανάχαρση του Νεότερου στην Ελλάδα. Η 4τομη εργασία του ήταν από τα πρώτα ιστορικά - ταξιδιωτικά βιβλία, τα οποία είχαν συμβάλλει κατά πολύ, στην ανάπτυξη του φιλελληνισμού στη Γαλλία εκείνη την εποχή.

Σε ένα από αυτά περιγράφεται η περιήγηση του Ανάχαρση στη Φωκίδα και τους Δελφούς. Το βιβλίο ανήκει στο Princeton University.

 

altΤο απόσπασμα αναφέρεται στην εισβολή των Λακεδαιμονίων στην χώρα των Οζολών Λοκρών. Ανήκει στην Συλλογή Μικρός Απόπλους, όπου προσφέρει πλούσια συλλογή κειμένων της Ελληνικής Γραμματείας.

Η μετάφραση είναι του Ευάγγελου Βενιζέλου

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Barthold Georg Niebuhr, και αναφέρεται στην περιοχή της Λοκρίδας, Φωκίδας, Δελφών, Κρίσσας κατά την αρχαιότητα.

Ανήκει στην ψηφιακή συλλογή της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στο University of Wisconsin - Madison.

 

 

 

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον William Mitford και περιγράφει τους Ιερούς πολέμους μέχρι και την επικράτηση του Φίλιππου του 2ου και την καταστροφή της Άμφισσας.

Ανήκει στη ψηφιακή συλλογή της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στο University of Lausanne.

 

 

 

 

 

Το βιβλίο αποτελεί αντίγραφο της περιήγησης του Παυσανία στην Ελλάδα. Το βιβλίο ανήκει στη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στο Princeton University. Περιγράφει τη περιήγηση του Παυσανία στη περιοχή της Φωκίδας (Κεφάλαιο ΦΩΚΙΚΑ).