Βιβλιογραφία

Στην Άμφισσα του 1875. Μία περιγραφή των υποδομών της πόλης καθώς και ονομαστικός κατάλογος των επιστημόνων, εμπόρων, επαγγελματιών της πόλης.

Το άρθρο περιγράφει τον τρόπο που θα μπορούσε να ταξιδέψει εκείνη την εποχή προς τους Δελφούς από την Αθήνα. Το άρθρο είναι γραμμένο στο Περιοδικό ΕΣΤΙΑ Τόμ. 35, Αρ. 22 (1893). Ανήκει στη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών - ΠΛΕΙΑΣ

altΗ αναφορά περιέχεται στην έκδοση της "Γενική Εφημερίς της Ελλάδος" αριθ. 92, έτους ΣΤ' (28/11/1831).

Το ψηφιακό αρχείο ανήκει στη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στη Βιβλιοθήκη της Πολιτείας της Βαυαρίας.

 

 

Το βιβλίο περιγράφει τη περιήγηση στη περιοχή της Άμφισσας και της Φωκίδας του William Martin Leake. Εκδόθηκε το 1835, ανήκει στη ψηφιακή συλλογή της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στη New York Public Library.

Είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα.

 

 

 

 

Το βιβλίο αυτό περιγράφει τη περιήγηση του συγγραφέα THE REV. RICHARD BURGESS, B.D. στην Σκάλα Σαλώνων, το Χρισσό, το Καστρί και τους Δελφούς. Ανήκει στη ψηφιακή συλλογή της Google, ενώ το πρωτότυπο ανήκει στο University of Michigan.

 

 

 

 

 

Περιέχων τά Όνοματα, τάς Αποστάσεις και τον ΠληΘυσμόν των Δήμων, Πόλεων, Κωμοπόλεων και Χωριών κατά την γενομένην επίσημον απογραφήν του έτους 1844.

Περιέχει τα απογραφικά στοιχεία για τις πόλεις και τα χωριά της Φωκίδας και της Δωρίδας.

 

 

 

 

Το άρθρο αυτό αποτελεί μέρος από την συλλογή Ιόνιος Ανθολογία. Ανήκει στη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών - Κοσμόπολις και εκδόθηκε το 1834. Περιγράφει το ταξίδι ενός ανωνύμου στους Δελφούς.